Σκοπός της ΕΕΜΦ και της σχετικής Ομάδας Εργασίας (για την Κατάρτιση του Καταλόγου Μεγάλων Φραγμάτων) είναι η δημιουργία ενός πλήρους μητρώου Ελληνικών Φραγμάτων (με φωτογραφίες, στοιχεία, ακόμη και σχέδια αν  είναι δυνατόν). Ζητούμε από εσάς, τα μέλη της ΕΕΜΦ αλλά και ευρύτερα τους χρήστες της ιστοσελίδας μας να βοηθήσετε α. στον έλεγχο και την επικαιροποίηση του υπάρχοντος καταλόγου (δείτε τους συνδέσμους παρακάτω) ενημερώνοντάς μας για τυχόν σφάλματα ή αλλαγές  και β. στην κατάρτιση του πλήρους μητρώου φραγμάτων και του αντίστοιχου χάρτη google με τα ελληνικά μεγάλα φράγματα που ετοιμάζουμε (θα τον  βρείτε σε πρωτόλεια μορφή στο σύνδεσμο https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z9jFF-fqh15I.k8iVpLvOT5Nc&ie=UTF8&hl=el&oe=UTF8&msa=0&dg=feature&mid=1410172188). Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να μας στείλετε φωτογραφίες, συντεταγμένες, στοιχεία ή και σχέδια για φράγματα που γνωρίζετε ή έχετε εργαστεί. 

Προς το παρόν, όμως:

· Κατεβάστε από το σύνδεσμο http://www.eeft.gr/Fragmata_Elladas_201311.pdf την 1η έκδοση (Νοέμβριος 2013) του λευκώματος με τίτλο «Τα Φράγματα της Ελλάδας» που εκδόθηκε από την ΕΕΜΦ και περιλήφθηκε στα πρακτικά (CD) του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φραγμάτων.

· Βρείτε την  έκδοση 2012 του  Κατάλογου Μεγάλων Ελληνικών Φραγμάτων στη διεύθυνση www.eeft.gr\damlistGR_2012.pdf. Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε αρχικά από ομάδα εργασίας του ΤΕΕ Λάρισας, στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεγάλων Φραγμάτων στη Λάρισα και ενημερώνεται διαρκώς από τη σχετική ομάδα εργασίας της ΕΕΜΦ (μάθετε περισσότερα στη σελίδα Ομάδες Εργασίας). Η συλλογή των στοιχείων για την ενημέρωση του αρχικού καταλόγου έγινε χάρη στη βοήθεια Νομαρχιών, Περιφερειών, Υπουργείων και Υπηρεσιών αλλά και Μελετητών και Κατασκευαστών που μας προμήθευσαν με στοιχεία. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

·  βρείτε τη βάση δεδομένων που δημιούργησαν για τα φράγματα στον Τομέα Υδατικών Πόρων του ΕΜΠ στους συνδέσμους http://users.itia.ntua.gr/nikos/dams/index.htm και http://www.itia.ntua.gr/nikos/arx_int/CDfrag/index.htm

Για να πάρετε μια μικρή γεύση φραγμάτων, στην παρούσα ιστοσελίδα παρουσιάζονται συνοπτικά τα 10 υψηλότερα Ελληνικά Μεγάλα Φράγματα:

 

Ελληνικά Μεγάλα Φράγματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης:  02/12/16